Moje dobrodružstvo na CTM bikes okruhu pohorím Považský Inovec

Prednedávnom som mal možnosť absolvovať jeden z náročnejších cyklistických okruhov, aké som kedy vyskúšal a nazval som ho "CTM bikes okruh pohorím Považský Inovec". Pre mňa, vášne cyklistu, bola táto trasa ako stvorená. Mám pocit, že tento zážitok si zaslúži svoj priestor, rozpísať opäť podrobnejšie trasu a podeliť sa o svoje dojmy.

Začiatok trasy a prvé výzvy

Trasa tohto okruhu je naozaj náročná a zároveň pôsobivá. Začali sme pri struhárni Kulháň, ktorá sa nachádza v údolí vo výške 320 metrov nad morom. Už tu som vedel, že ma čaká výzva. Prvým cieľom bolo prekonať Šajtársky chodník a pokračovať na Starú horu, odkiaľ sme sa vynorili nad Dubodielom. Spočiatku cesta viedla asfaltovou cestičkou, neskôr to bola lesná zvážnica.

Cesta na Chatu na Inovci a stúpanie na vrchol

Cesta pokračovala cez Žiare na rázcestie Pod Válovom, kde sme sa dostali na lesnú asfaltku vedúcu na Chatu na Inovci. Túto časť trasy sme vyšliapali bez pomoci elektromotora. V chate sme sa posilnili tradičnou kofolou a pripravili sme sa na náročnejšiu časť tejto trasy - stúpanie na Inovec, ktorý sa vypína až do výšky 1042 metrov nad morom. Na tomto úseku som naozaj ocenil možnosť testovať celoodpružený e-bajk CTM AREON XPERT od CTM Nitra, ktorý mi výrazne uľahčil stúpanie.

Úchvatné výhľady a zážitky z vrcholu

Na vrchole Inovca sme využili možnosť kruhového výhľadu z rozhľadne, Ďalej sme pokračovali parádnym zážitkovým hrebeňovým zjazdom cez zaujímavé miesta ako Palúch, Krželnica a Rafajova kóta. Každý z týchto bodov ponúkal úžasné výhľady a zážitky, ktoré sa nedajú opísať. Cítil som sa naozaj súčasťou prírody a zároveň som si užíval adrenalínové stretnutie s terénom.

Inovec

Záver trasy cez Ostrý vrch a Panskú Javorinu

Ostrý vrch, Tri boky, Panská Javorina - všetky tieto miesta boli súčasťou nášho okruhu. Na Panskej Javorine sme sa zastavili a opäť sa kochali kruhovým výhľadom z rozhľadne. Po krátkej prestávke sme pokračovali zjazdom cez lúky a les. Jeleňou dolinou vedľa Bystrého potoka sme sa vrátili späť na Kulháň.

Panska Javorina

Štatistiky trasy

Celý okruh mal vzdialenosť 50,5 km a stúpanie dosiahlo celkovo 1436 metrov. Moja čistá doba jazdy bola 4:12h., čo bol čas plný zážitkov, náročných úsekov a krásnych výhľadov.

vyhlad Povazsky Inovec

Záver

Pre mňa bol tento okruh nielen fyzickou výzvou, ale aj príležitosťou objavovať krásy Slovenska. Okruh pohorím Považský Inovec je skutočným skvostom pre každého cyklistu, ktorý hľadá kombináciu adrenalínu, prírodných krás a technickej výzvy. Ak máte radi cyklistiku a hľadáte nové výzvy, rozhodne odporúčam túto trasu. Je to skvelý spôsob, ako stráviť deň v prírode, prekonať svoje limity a nasávať energiu z krásy okolitého sveta. Teším sa, že budem mať možnosť opäť sa sem vrátiť a objavovať ďalšie cyklistické trasy.

Pre viac podobných tipov na výlety ma sledujte na FBPalinove tipy na výlety po Slovensku.


Palino

 

 

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh upravil www.pavolrasev.com